Jobb

Jobb som jag haft


Mitt första arbete på loven i skolan var på torvmossen. Den ägdes då av Lars-Gunnar Jansson, och jag gjorde allt från att köra in torv (lokförare !!!) till att pressa torvbalar. 


Ett annat arbete i byn var att jobba med produktion av schampo, rengöringsmedel och tvål, samt fyllning av dessa i flaskor. Det skedde i affärens lokaler efter 1966, då Ada-Oden Kemisk Teknisk Fabrik hade sin produktion där. Det var mågen till affärens ägare som startade denna verksamhet. Bert Boork heter han och bor idag i Timrå. Han var gift med Ann-Britt Jansson som var dotter till Paul och Karin Jansson. 


Ett sommmarlov arbetade jag på fars jobb på C. Nyströms Hyvleri AB i Kristinehamn. Där var jag mottagare efter hyvlarna, samt att jag slipade och brynade stål till hyvlarna. 


Under gymnasietiden var jag dödgrävare och kyrkogårdsarbetare i Visnum, samt en sommmar i Björneborg då jag även var kyrkvaktmästare. 


Efter lumpen på I 5 i Östersund hamnade jag 1976-04-01 på labbet på Bäckhammars Bruk AB, och där har jag vvarit kvar sedan dess i alla år. Förutom labbarbete så väcktes mitt intresse för storköksjobb här av förre hovmästaren på Statt i Kristinehamn, Carl Dahlberg, som i många år drev brukets restaurang. Det blev många extratimmar där hos Calle som lärde mig väldigt mycket om restaurangvärlden.